Go to top

Hulp nodig?

Contact

Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Henk

Het is een jaar of zes geleden mis gegaan. Het bedrijf waar ik werkte ging failliet en ineens zat ik thuis. Je voelt je zo machteloos. Wat moet je? Ik voelde me steeds slechter, had nergens zin meer in en zat maar op die bank. Eigenlijk ben ik nooit echt een drinker geweest, maar toen begon ik wel iedere dag een biertje te nemen.
 
Gelukkig kon ik na een paar maanden bij mijn zwager aan de slag in zijn verhuisbedrijf, eerst voor een paar uur in de week en daarna bijna alle dagen. Ik had weer wat te doen en hoefde niet meer mijn hand op te houden. En goede collega’s, een gezellige ploeg. Na iedere klus was het de gewoonte om met elkaar een biertje te drinken. Vaak bleef het niet bij één. Voor hun geen probleem, maar bij mij liep het uit de hand.
 
Thuis dronk ik ook wel wat en het werd steeds meer. Totdat het echt fout ging. Ik kon ’s ochtends niet meer uit bed komen. En ik ging overdag drinken. Mijn collega’s maakten opmerkingen en mijn zwager kreeg commentaar van de mensen waar we thuis kwamen. Hij heeft uiteindelijk me voor het blok gezet: of stoppen met drinken of ontslag.
 
Ik was zó kwaad, maar wist zelf ook wel dat het zo niet langer kon. Mijn vrouw is met me meegegaan naar de huisarts. Ik zou niet weten hoe ik het zonder haar moet doen.
 
Nu heb ik een paar afspraken gehad met een behandelaar bij Bouman. Dat gaat goed. Ik ben meteen gestopt met drinken. Dat klinkt makkelijker dan het is. Maar iedere dag is er één.

Dáárom Bouman:

Lid van:

Feedback
X

Feedback