Go to top

Hulp nodig?

Contact

Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Verslaving

Bouman maakt onderscheid tussen verslaving en misbruik van middelen (alcohol, drugs). Misbruik is minder ernstig dan verslaving en kan op een andere manier worden behandeld: korter en minder intensief.

Misbruik van middelen

Bij misbruik van middelen gebruikt iemand meer alcohol of drugs dan goed voor hem is. Of er is sprake van overmatig gokken of gamen. Ondanks de nadelige gevolgen op psychisch, lichamelijk of sociaal vlak blijft iemand te veel gebruiken. Het kost moeite om te stoppen, maar iemand kan wel functioneren zonder het middel.
Als iemand regelmatig alcohol of drugs gebruikt is er gaandeweg meer nodig van het middel om hetzelfde effect te bereiken. Er zijn ontwenningsverschijnselen als men stopt met drinken of gebruiken.

Verslaving

Bij verslaving gaan de gevolgen veel verder. Een verslaving kenmerkt zich door verlies van controle over het middel. Iemand heeft het middel continu nodig om zich goed of zelfs normaal te voelen, en kan niet meer zonder. Er is sprake van een hevig, onbeheersbaar verlangen naar het middel (craving).

Informatiepakket

Wilt u thuis rustig lezen over wat Bouman voor u kan betekenen? Vraag dan ons gratis en vrijblijvende informatiepakket aan. In dit pakket vindt u een brochure over de behandeling die wij u kunnen bieden.

U ontvangt het informatiepakket binnen enkele werkdagen per post.
 

Dáárom Bouman:

Lid van:

Feedback
X

Feedback